2019-06-04 11:26:15• hírek • Bede Emőke

A Hám János Líceum több mint 50 diákja részesült Pax ösztöndíjban

Az előző évek hagyományához hűen a Hám János Római Katolikus Líceumban a 2018-2019-es tanévben is ösztöndíjjal jutalmazták a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérőm, illetve kivételes tehetséggel megáldott diákokat. 

A tanintézmény udvarán megszervezett díjátadót Ádámkó István igazgató nyitotta meg, aki röviden ismertette a Pax tanulmányi ösztöndíjat, illetve ennek odaítélési feltételeit. "A 2018-2019-es tanévben 54 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 14 elemi iskolás, 17 általános iskolás és 23 középiskolás diák. A pályázat kritériumrendszerét igyekeztünk iskolánk célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazítani: ennek nyomán figyelembe vettük a tanulmányi átlagot, az osztályfőnöki ajánlást, a plébánosi ajánlást és az iskolán kívüli tevékenységeket is" - mondta el az intézményvezető, utalva itt a sport- vagy a tantárgyversenyeken elért eredményekre.

 

Ebben a tanévben a Pax ösztöndíj összértéke 4410 lej volt, melyből ez alkalommal a Hám János Líceum 51 diákját jutalmazták magas pontszámaiknak köszönhetően. Az elismeréseket Schönberger Jenő püspök adta át a szorgalmukkal kiemelendő tanulóknak.










Az ünnepélyes díjazás után az intézményvezető azon diákokhoz is szólt, akiknek ebben a tanévben nem sikerült megszerezniük az ösztöndíjat. Ádámkó István arra buzdította a diáksereget, hogy következő tanévben megújult lendülettel és kitartással vágjanak bele a tanulásba, hiszen erőfeszítéseik meghozzák majd gyümölcsüket.


A Hám János Líceum ezúton is szeretné megköszönni a támogatást a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek, a Pax - katolikus oktatásért és nevelésért - Egyesületnek, Dr. Cserháti István atyának, azoknak a szülőknek, akik felajánlották és felajánlják jövedelemadójuk 2 %-át az iskola egyesületének és mindenkori támogatóinak.

 
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: